Acele de microblading sunt produse manual in China si in tarile asiatice, adica din locul de unde provine si microblading-ul.

 

1. Care sunt diferentele intre acele de microblading?

 

Foarte multi tehnicieni confunda numarul acelor cu grosimea lor, inclusiv in scoli si academii aceste informatii nu sunt predate mereu corect.

Asadar, acele au doua caracteristici : numarul lor si diametrul.

Pentru ca firele sa iasa foarte subtiri diametrul acelor trebuie sa fie mic si nu numarul lor. (exemplu numar ace 12p, 14p, 17p etc, exemplu diamtetru 0.25mm, 0.2mm, 0.18mm, 0.16mm)

 

90% din acele de microblading de pe piata au diametrul de 0.25mm.

Urmeaza  0.20mm, 0.18mm (micro) si acum ne putem lauda ca am lansat noile ace de 0.16mm.

Acele de microblading sunt grupate cate 7, 9, 12, 14,17 etc. Impreuna sunt lipite de un plastic sau de un support metalic mai rigid.

Cele mai folosite sunt cele de 12 si 14 pini, insa si daca alegem acul de 7 pini nu inseamna ca vom face fire mult mai subtiri pentru ca grosimea lui va fi tot de 0.25mm.

 

Exista si ace de microblading pentru tehnica pudrata, acele fiind grupate intr-un mod diferit (pe rotund sau in linie) si cu ajutorul carora puteti obtine efectul pudrat. (ex: 3R,5R,9M1,15M1)

 

2. Care dintre aceste ace mi se potrivesc?

 

De regula, la inceput, pana cand puteti controla presiunea, ca sa puteti exersa si vedea rezultatele mai repede, de recomandat ar fi sa incepeti cu acele cu diametru de 0.25mm pentru pielea artificiala, pentru ca veti putea vedea foarte usor retentia pigmentului.

Dupa o perioada de exercitii, puteti incepe sa alternati si sa utilizati si ace micro (0.18mm) care fac firele mult mai subtiri  dar care intra insa mult mai adanc in piele,insemnand ca fara un control exersat, lama poate ajunge prea adanc in piele, fapt ce poate determina schimbarea culorii pigmentului in albastru sau mov.

 

Acele de 0.16mm sunt pentru profesionisti – reusiti sa faceti fire foarte subtiri insa prezinta un risc mult mai ridicat de sectionare si intrare in adancimea tesutului.

 

3. De ce sunt preturi diferite la acele de microblading?

 

Asa cum am precizat mai sus, acele de microblading sunt facute manual. Pretul mai ridicat inseamna totodata si calitate mai ridicata, adica selectia acelor bune post productie si inlaturarea celor cu defecte.

Companiile care nu fac acest lucru ofera un pret mult mai scazut acelor de microblading dar asta va cauza un rezultat mult mai putin favorabil procedurii de microblading.

Acele cu defecte nu sunt ascutite, polisate si ranesc pielea mult mai rau fata de cele carora li s-a aplicat controlul calitatii.

O alte caracteristica obligatorie a acelor de microblading este mentionarea termenului de valabilitatea si a numarului lotului din care fac parte. Aceste informatii sunt obligatorii in cazul unui control, iar ambalajele acelor care contin aceste informatii vor avea bineinteles un pret mai ridicat.

 

 

Echipa Tattoo&Beauty

iunie 27, 2018

Ce interesant.. multumim frumos pentru informatii

iulie 1, 2018

Interesant,multumim!

Write a comment:

*

Your email address will not be published.