Pe mana cui ne dam?

 

Sprancenele sau buzele retusate prin microblading nu mai reprezinta un mister aproape pentru nicio femeie.  Aproape in toate marile orase exista clinici si saloane care promit femeilor sprancene perfecte. Orice femeie ravneste la perfectiune si frumusete, insa care sunt costurile reale ale acestor proceduri? Cate lucruri cunosc cu adevarat femeile referitor la tehnicile de microblading? Cate dintre pozele postate pe retelele de socializare ale saloanelor sunt reale si cate sunt ajustate cu photoshop? Sunt toti tehnicienii si toate saloanele pregatite cu adevarat sa ofere clientelor ceea ce promit? Acestea sunt doar cateva semnale de alarma pe care specialistii in microblading le ridica, incercand sa le explice femeilor ca sunt cateva aspecte care pot face diferenta intre sprancene si buze reusite si o frumusete pe termen scurt si cu costuri prea mari.

Principalul aspect despre care specialistii internationali in microblading vorbesc tine de calificarea si atestarea persoanelor care efectueaza astfel de proceduri. Exista pe internet si pe youtube numeroase tutoriale care explica tehnicile de microblading, insa vizualizarea acestora nu atesta in niciun fel calificarea unei persoane in exersarea acestor tehnici. De asemenea, in multe saloane si clinici procedurile de microblading sunt realizate de catre cosmeticiene. Ceea ce poate clientele nu stiu este ca realizarea tehnicilor de microblading trebuie efectuata strict de dermopigmentist, aceasta calificare existand in nomenclatorul meseriilor din Romania. Cu siguranta ca un cosmetician poate sa devina dermopigmentist, insa acest lucru se poate intampla numai dupa efectuarea unor studii de specialitate si dupa o perioada de exercitii pe piele artificiala si modele umane. Un dermopigmentist, inainte de a incepe sa lucreze efectiv la infrumusetarea trasaturilor si fizionomiei clientei, trebuie sa asiste la o serie de demonstratii ale trainerilor, sa exerseze intens pe piele artificiala, astfel incat sa reuseasca sa deprinda cat mai bine tehnica de colorare cu pigmenti care sunt introdusi in straturile superioare ale epidermei.

De asemenea, in Romania exista numeroase academii care realizeaza cursuri de specialitate, insa nu toate aceste cursuri acrediteaza si exercitarea meseriei de dermopigmentist. Multi tehnicieni participa doar la astfel de cursuri, la finalul carora primesc o diploma de participare, insa acest lucru nu le confera statutul de practician de microblading. Totodata, ca in toate unitatile de invatamant din orice domeniu, nu toate academiile de dermopigmentare ofera aceeasi calitate a instruirii si a pregatirii profesionale ulterioare.

In ceea ce priveste pigmentii introdusi in piele, specialistii internationali in microblading ridica un semnal de alarma referitor la faptul ca marea majoritate a produselor de pe piata contin metale care pot cauza reactii adverse severe, chiar dupa mai mult timp. In Romania, peste 90% din pigmentii gasiti pe piata contin astfel de metale, ceea ce este cu adevarat ingrijorator. Acest lucru a fost demonstrat printr-un test efectuat cu un magnet care era apropiat de toate tipurile de pigmenti de pe piata, cele care se lipeau de magnet dovedind prezenta metalelor. Testul efectuat de un producator de pigmenti international a demonstrat faptul ca doar doua tipuri de pigmenti sunt cu adevarat organice si nu contin metale.

In primul rand, pigmentii trebuie testati inainte de efectuarea procedurii, pe o zona de piele sensibila a clientei si in cazul in care pielea se inroseste procedura trebuie anulata sau folositi altfel de pigmenti. Producatori internationali de pigmenti au analizat continutul principalilor pigmenti folositi pe piata si au descoperit numeroase metale periculoase, inclusiv oxidul de fier, un metal care ramane in organism si care din cauza expunerii la razele UV poate crea reactii si alergii si dupa 2-3 ani de la efectuarea procedurii. Oxidul de fier este folosit in compozitia pigmentilor inorganici, insa pigmentarea se va decolora in timp in rosu,gri,sau alte culori, procesul de oxidare al acestor coloranti nefiind terminat de fiecare data ci in continua transformare.

Marea majoritate a clientelor care doresc buze sau sprancene perfecte nu sunt avertizate de existenta acestor metale in pigmentii care urmeaza sa fie introdusi in piele, asa cum nu sunt avertizate nici de posibilele reactii adverse. Cu toate acestea, toti tehnicienii cer semnarea unui acord pe propria raspundere prin care clienta isi asuma toate aceste posibile probleme care pot sa apara in viitor. Orice pigment trebuie, de asemenea, sa contina o eticheta tradusa in limba romana care sa ateste numele distribuitorului, ingredientele, alergenii si data expirarii produsului.

Tehnica de microblading poate sa para o procedura de infrumusetare care nu prezinta prea multe riscuri. Insa, pe langa reactiile adeverse provocate de pigmenti, procedura presupune introducerea unui ac in piele, astfel incat toate ustensilele si intregul mediu trebuie sa fie steril. Acele si intreg instrumentarul trebuie deschis in fata clientei si demonstrat ca a fost sterilizat in prealabil.

Referitor la pretul unei astfel de proceduri, clientele trebuie sa stie cu un pret mediu in Romania este de 500-800 lei. La fel ca in orice alt domeniu, un pret sub piata poate sa insemne de multe ori un cost pe termen lung mult mai mare. Acest cost poate sa presupuna atat tratarea viitoarelor reactii cauzate de pigmentii de proasta calitate cat si viitoarele proceduri de inlaturare a culorii sau corectii.

Asadar, atunci cand o femeie intra intr-un salon sau intr-o clinica, dorindu-si sprancene sau buze mai frumoase, trebuie sa fie atenta la cateva detalii care ii pot reduce considerabil riscurile efectuarii unei proceduri de proasta calitate. In primul rand, clienta trebuie sa ceara diploma de dermopigmentist a tehnicianului si toate atestarile acestuia. Apoi, clienta trebuie sa fie informata de calitatea pigmentilor, care trebuie testati inainte pe piele in vederea eliminarii riscului alergiilor viitoare. De asemenea, intregul instrumentar trebuie deschis in fata clientei si sterilizat in prealabil. Toate aceste informatii reprezinta masuri de siguranta elemntare inainte de efectuarea unei tehnici de dermopigmentare.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.