Publicat pe Lasă un comentariu

Specialisti in dermopigmentare – Pe mana cui ne dam?

Alegerea corecta a serviciilor de dermopigmentare

Sprancenele sau buzele retusate prin tehnicile de microblading sau micropigmentare nu mai reprezinta un mister aproape pentru nicio femeie. Aproape in toate marile orase exista clinici si saloane care promit femeilor sprancene si buze perfecte. Orice femeie ravneste la perfectiune si frumusete, insa care sunt costurile reale ale acestor proceduri? Cate lucruri cunosc cu adevarat femeile referitor la tehnicile de microblading? Cate dintre pozele postate pe retelele de socializare ale saloanelor sunt reale si cate sunt ajustate cu photoshop? Sunt toti tehnicienii si toate saloanele pregatiti cu adevarat sa ofere clientelor ceea ce promit? Acestea sunt doar cateva semnale de alarma pe care specialistii le ridica, incercand sa le explice femeilor ca sunt cateva aspecte care pot face diferenta intre sprancene si buze reusite si o frumusete pe termen scurt si cu viitoare costuri prea mari.

Cursuri Dermopigmentare Acreditate

Principalul aspect despre care specialistii in dermopigmentare vorbesc tine de calificarea si atestarea persoanelor care efectueaza astfel de proceduri. Exista pe internet si pe youtube numeroase tutoriale care explica tehnicile de microblading, insa vizualizarea acestora nu atesta in niciun fel calificarea unei persoane in prcticarea acestor tehnici. De asemenea, in multe saloane si clinici procedurile de microblading sunt realizate de catre persoane care practica ocazional alte tipuri de servicii in beauty, ceea ce nu garanteaza neaparat rezultate foarte bune. De regula, clientele nu stiu este ca realizarea tehnicilor de tatuaj cosmetic trebuie efectuata strict de dermopigmentist, aceasta calificare existand in nomenclatorul meseriilor din Romania. Cu siguranta ca un cosmetician poate sa devina dermopigmentist, insa acest lucru se poate intampla doar dupa efectuarea unor cursuri de specializare, mai precis, a cursurilor de dermopigmentare. Un dermopigmentist, inainte de a incepe sa lucreze efectiv la infrumusetarea trasaturilor si fizionomiei clientei, trebuie sa asiste la o serie de demonstratii ale trainerilor, sa exerseze intens, astfel incat sa reuseasca sa deprinda cat mai bine tehnicile.

De asemenea, in Romania exista numeroase academii care realizeaza cursuri de specialitate, insa nu toate aceste cursuri acrediteaza si exercitarea meseriei de dermopigmentist. Multe persoane interesate de acest domeniu participa doar la astfel de cursuri, la finalul carora primesc o diploma de participare, insa acest lucru nu le asigura statutul de dermopigmentist. Totodata, ca in toate unitatile de invatamant din orice domeniu, nu toate academiile de dermopigmentare ofera aceeasi calitate a instruirii si a pregatirii profesionale ulterioare.

Cum alegem pigmentii pentru dermopigmentare?

In ceea ce priveste pigmentii, 90% din cei existenti pe piata ridica un semnal de alarma referitor la continutul de metale care poate cauza reactii adverse severe si alergii care se pot activa si dupa 2-3 ani, ceea ce este cu adevarat ingrijorator. Acest lucru a fost demonstrat printr-un test efectuat cu un magnet foarte puternic care era apropiat de toate tipurile de pigmenti de pe piata, cele care se lipeau de magnet dovedind prezenta metalelor. Testul a fost efectuat de un producator de pigmenti international.

Pigmenti si alergii

In primul rand, pigmentii de dermopigmentare folositi trebuie testati inainte de efectuarea procedurii, pe o zona de piele sensibila a clientei, de regula, se aplica pe zona gatului si in cazul in care pielea se inroseste procedura trebuie anulata sau necesita lucru cu un alt tip de pigment. Producatorii internationali de pigmenti au analizat continutul principalilor pigmenti folositi pe piata si au descoperit numeroase metale periculoase, inclusiv oxidul de fier, un metal care ramane in organism si care din cauza expunerii la razele UV poate crea reactii si alergii si dupa 2-3 ani de la efectuarea procedurii. Oxidul de fier este folosit in pigmentare pentru a realiza culoarea rosie, necesara in crearea culorii maro, insa pigmentarea se va decolora in timp in rosu, intrucat oxidul de fier ramane cel mai mult in organism.

Subiectul a fost analizat si in cadrul Forumului Stiintific al FDA, unde Masja Straetemans, Ph.D. si ofiter de informații epidemiologice pentru Centrul pentru Controlul Bolilor, recomanda producatorilor testarea produselor pentru depistarea prezentei metalelor. “Exista necesitatea testelor de alergenicitate ale pigmentilor inainte de a fi puse la dispozitia publicului. Oamenii cu un istoric de alergii ar trebui sa consulte medicul inaintea unei proceduri de dermopigmentare. Producatorii de cosmetice semipermanente trebuie sa inteleaga ca este nevoie de pigmenti diferiti care sunt utilizati pe zona fetei, deoarece fata este mai expusa la soare decat alte zone ale corpului. Expunerea la soare poate duce la fototoxicitate si la photoalergenicitate.” Chimistul pentru siguranta materialelor, dr. Vernon Porter, sugereaza, de asemenea, purificarea pigmentilor. Alte persoane din Comitetul de Siguranta Practica subliniaza educarea producatorilor si punerea in aplicare a protocoalelor de fabricatie si de testare a sigurantei. Cateva rapoarte documentate de FDA descriu arderea intensa in timpul imagisticii prin rezonanta magnetica a persoanelor tatuate cu oxizi de fier.

Majoritatea clientelor care doresc buze sau sprancene perfecte nu sunt avertizate de existenta acestor metale in pigmentii care urmeaza sa fie introdusi in piele, asa cum nu sunt avertizate nici de posibilele reactii adverse. Cu toate acestea, toti tehnicienii cer semnarea unui acord pe propria raspundere prin care clienta isi asuma toate aceste posibile probleme care pot sa apara in viitor. Orice pigment trebuie, de asemenea, sa contina o eticheta tradusa in limba romana care sa ateste numele distribuitorului, ingredientele, alergenii si data expirarii produsului.

Despre microblading si micropigmentare

Micropigmentarea poate sa para o procedura de infrumusetare care nu prezinta prea multe riscuri. Insa, pe langa reactiile adeverse provocate de pigmenti, procedura presupune introducerea unui ac in piele, astfel incat toate ustensilele si intregul mediu trebuie sa fie presterilizate. (Ordin nr. 1136 din 27 iunie 2007 privind aprobarea Normelor de igiena pentru cabinetele de infrumusetare corporala) Acele si intreg instrumentarul trebuie deschis in fata clientei si demonstrat ca a fost sterilizat in prealabil. Momentan, cel putin in Romania, capacele si recipientele in care sunt introdusi pigmentii nu sunt distribuite presterilizate, conform normelor si cerintelor internationale, insa se pot steriliza inainte de folosire. De asemenea, majoritatea brand-urilor gasite pe piata sunt aduse in Europa si vandute ca fiind produse europene, insa principalul producator pentru consumabilele si pigmentii folositi in dermopigmentare ramane China, fiind urmat de SUA si alte tari din UE.

Preturi microblading si micropigmentare

Referitor la pretul unei astfel de proceduri, clientele trebuie sa stie cu un pret mediu in Romania este de 800-1000 lei. La fel ca in orice alt domeniu, un pret sub piata poate sa insemne de multe ori un cost pe termen lung mult mai mare. Acest cost poate sa presupuna atat tratarea viitoarelor reactii cauzate de pigmenti de proasta calitate cat si viitoarele proceduri de inlaturare a culorii.

Asadar, atunci cand o femeie intra intr-un salon sau intr-o clinica, dorindu-si sprancene sau buze mai frumoase, trebuie sa fie atenta la cateva detalii care ii pot reduce considerabil riscurile efectuarii unei proceduri de proasta calitate. In primul rand, clienta trebuie sa ceara diploma de dermopigmentist a tehnicianului si toate atestarile acestuia. Apoi, clienta trebuie sa fie informata de calitatea pigmentilor, care trebuie testati inainte pe piele in vederea eliminarii riscului alergiilor viitoare. De asemenea, intregul instrumentar trebuie deschis in fata clientei si sterilizat in prealabil. Toate aceste informatii reprezinta masuri de siguranta elementare inainte de efectuarea unei tehnici de dermopigmentare, precum si confirmarea rezultatelor si a pozelor existente in mediul online, acestea fiind foarte usor de replicat si editat intr-un mod in care realitatea poate fi compromisa.

Lasă un răspuns